HomeHOME

RiskID - Dé risicoanalyse software

RiskID is een risicoanalysetool die organisaties en haar projecten optimaal ondersteunt bij het identificeren, analyseren en beoordelen van de risico’s. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het risicoanalyse-proces te monitoren en periodiek bij te stellen aan de hand van de laatste ontwikkelingen en inzichten. Klik hier voor een korte presentatie over RiskID.

Risico’s identificeren
Analyseren van risico's in oorzaken en gevolgen
Beoordelen en prioriteren van risico's
Bepalen (beheers) maatregelen
Updaten risico’s en maatregelen
 

Belangrijkste voordelen

Draagvlak en betrokkenheid "Door het op een eenvoudige manier betrekken van de verschillende stakeholders bij de risicoanalyse creëer je draagvlak en bewustzijn, zodat risicomanagement een toegevoegde waarde is als instrument voor alle onderdelen van de organisatie."
Overal en altijd toegankelijk "De tool is volledig webbased en behoeft dus geen installatie. Iedereen heeft overal en op ieder moment toegang tot de sessie."
Automatische rapportage "Alle data wordt netjes opgeslagen en met een druk op de knop wordt er een rapport gegenereerd waarin de sessie overzichtelijk is gedocumenteerd."
Parallel werken "De deelnemers voeren hun ideeën parallel in. Dit resulteert in veel ideeën in zeer korte tijd."
Digitale ondersteuning van risicoanalyses "De tool biedt een optimale ondersteuning in de stappen van het risicoanalyse proces."
 

Nieuws

MISSION: POSSIBLE? Soldaat van Oranje onder het vergrootglas!

Op 21 november neemt RiskID u in samenwerking met schrijver Victor Laurentius mee in het bedenken en uitvoeren van de levensgevaarlijke spionagemissie van Peter Tazelaar in 1941. 

Lees meer...

Training Risicomanagement = Action Learning

RiskID geeft op 16 september een gratis training in risico facilitatie technieken en tooling.

Lees meer...

Risicomanagement is meer dan cijfers!

Op 25 september organiseert RiskID weer een relatiemiddag bij YES!Delft. Behalve kennismaking met de collaborative risk software RiskID geeft Thinka Bor een presentatie over het vergroten van risk awareness en risk readiness.

Lees meer...

Alert op risico. Naar risk readiness in mensen en organisaties

Op 9 mei verschijnt bij Vakmedianet een managementboek waarin een model en een aanpak centraal staan over risicoprocesmanagement.

Lees meer...

Creëer een riskselfie voor je organisatie: toon lef zonder te gokken

Met welke risicohouding voorkomen we de downside en benutten we zoveel mogelijk de upside van risico's? Op dinsdag 10 juni organiseert RiskID hierover een bijeenkomst.

Lees meer...